Muhasebe ve Vergi Bölümü

MUHASEBE ve VERGÄ° UYGULAMALARI PROGRAMI

Muhasebecilik mesleğinin temel ilkeleri çerçevesinde, mesleğinin sorumluluğu ile iş ahlakının bilincinde olan,  bilgisayarlı muhasebeyi ve vergi uygulamaları konularını iyi bilen uygun meslek adayları, yetiştirme olarak tanımlanabilir.
Günümüzde Muhasebe ve E-Devlet sisteminin tamamının bilgisayarlaşmış olması, özellikle muhasebecilik mesleğini seçecek öğrencilerin, bilgisayarlı muhasebe konularında donanımlı olmalarını gerektirmektedir. İş hayatı bilgisayarlı muhasebeyi ve vergi uygulamaları konularını iyi bilen ve kullanan elemanlara gereksinim duymaktadır. Bu özelliklere sahip elemanların yetişmesi ise uzun zaman almaktadır.


Eğitimini tamamlayan öğrenciler Muhasebe Meslek Elemanı ünvanı ile Önlisans Diploması almaya hak kazanırlar.
Muhasebe ve Vergi Uygulamaları bölümünden mezun olan öğrencilerimiz istedikleri takdirde:
Sınavsız olarak Açık Öğretim Fakültesi üçüncü sınıfa dikey geçiş yaparak  lisans eğitimini tamamlama ve iki diploma elde etme şansına sahiptirler.Ayrıca  ÖSYM tarafından açılan Dikey geçiş sınavına (DGS) girerek başarılı olan öğrencilerimiz, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültelerinin ilgili  bölümlerinde dört yıllık lisans eğitimini tamamlayabilirler.


Lisans eğitimini tamamlayan öğrenciler diğer yasal zorunlulukları da yerine getirerek Türkiye Serbest Muhasebeci, Mali Müşavirler ve Yeminli Müşavirler Odaları Birliği tarafından açılan sınavlarda başarılı oldukları takdirde Serbest Muhasebeci Mali Müşavir ünvanı alabilmektedirler.

Son Güncelleme: 2017-09-20 18:16:24
                                                                                                    

                                                                       Kilis 7 Aralik Universitesi Bilgi Islem Daire Bsk. © 2011-2024                                            

web tasarým