ÖZEL GÜVENLİK VE KORUMA PROGRAMI

Özel Güvenlik ve Koruma programının amacı; Türk ekonomisi ve güvenlik sektörüne ara eleman yetiştirmek ve mesleki açıdan uzmanlaşmış elemanlar yetiştirmektir. Belirtilen bu nitelikler çerçevesinde güvenlik problemleri için çözüm geliştirme becerisini kazandırmak. Programa kayıt yaptırmak isteyen öğrenci, üniversitenin akademik ve yasal mevzuatı çerçevesinde ÖSYM tarafından belirlenen süreçleri tamamlamak / sınavları başarmış olmak zorundadır. Yurtiçi veya dışında eşdeğer programda öğrenimine başlamış bir öğrenci yatay geçiş için başvuru yapabilir. Üniversiteye giriş hakkında daha etraflı bilgi Kurum Tanıtım Kataloğunda mevcuttur. ÖSYS Tercih Kılavuzunda “Yükseköğretim Programlarının Koşul ve Açıklamaları” kısmında belirtilen 217 ve 218 koşullara uyulması gerekmektedir. Bu koşullar aşağıda belirtilmektedir. 217 : “5188 Sayılı Özel Güvenlik Hizmetlerine Dair Kanun” un 10. Maddesi d, e, f, bentleri ile “5188 Sayılı Özel Güvenlik Hizmetlerine Dair Kanunun Uygulanmasına İlişkin Yönetmeliğin” 18. maddesinde belirtilen şartlara sahip olmak. Bu şartlar aşağıda belirtilmiştir. Mezunlar; kamu kurum ve kuruluşlarının bünyesinde oluşturulan özel güvenlik birimlerinde, kişilerin silahlı koruması olarak, özel güvenlik şirketlerinde; bu şirketlerce verilecek güvenlik hizmet alanlarında (kamu kurum ve kuruluşları, alışveriş merkezleri, bankalar, gar, havalimanı, terminal, tramvay gibi ulaşım sistemleri, toplantı, konser, spor karşılaşmaları, sahne gösterileri gibi etkinlikler ve fabrikalar) çalışabilmektedirler. Mezun olan öğrenciler, dikey geçiş sınavına girerek Sosyal Hizmetler alanında lisans eğitimlerine devam edebilirler. Ayrıca istedikleri takdirde sınava girmeden açık öğretim fakültelerinin iktisat ve işletme bölümlerine devam edebilirler. Bu program mezunları güvenlik amiri olarakta çalışabilmektedir.

Son Güncelleme: 2018-09-13 10:03:53

web tasarm