Üniversitemizde “Sağlıklı Yaşam, Dengeli Beslenme” Başlıklı Konferans Gerçekleştirildi

Üniversitemiz Hukuk ve Adalet Topluluğunun katkılarıyla, Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Öğretim Elemanlarından Öğr. Gör. Betül Asena Sönmez’in yönlendiriciliği ve Diyetisyen Tuğba Kopan’ın sunumlarıyla “Sağlıklı Yaşam, Dengeli Beslenme” başlıklı konferans gerçekleştirildi. Yusuf Şerefoğlu Sağlık Bilimleri Fakültesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen konferansta, beslenmenin sadece yemek yemenin dışında fiziki, ruhsal ve  sosyal yönden bir bütün olduğuna, vücut kitle indeksinin sonucuna göre beslenme ve kilo verme / kilo alma yöntemlerine değinildi.

Kopan suyun önemine, dengeli ve ölçülü beslenmeye, öğrencilik hayatında nasıl dengeli beslenilebileceğine ve nelere dikkat edilmesi gerektiğine değindi. Sağlık, sağlıklı yaşam ve dengeli beslenmeye yönelik bilgilendirmeler yaptı.  Vücut kitle endeksine göre tüketilmesi gereken gıdalardan bahsetti.

Konferans, soru cevap bölümünün ardından sona erdi.

web tasarm